Har du tänkt på…

Allt fler undersökningar visar att SD kan komma att bli Sveriges andra största parti till nästa val. Därför vänder jag mig till dig som tillhör skaran som tänker rösta på SD 9 september 2018.

Förra valet ökade SD i 286 av Sveriges 290 kommuner. Vad har de gjort sig kända för i kommunalpolitiken sedan dess? Tomma stolar. 159 tomma stolar  i 97 kommuner.  I riksdagen fick de 49 mandat 2014. I skrivande stund använder de 47 mandat. Två stolar är tomma. Det kan bli en tom stol till efter misshandelsdom tidigare i år, om man får tro Mattias Karlsson.

Utifrån det, vill jag att du funderar över ditt kommande val. Särskilt om du väljer SD för att du är missnöjd med nuvarande politik. Väljer du SD för att du är övertygad om deras ekonomiska politik är den absolut bästa – fine – vi lever i en demokrati.

Tycker du att det är dags för en förändring? ”Nu får det vara nog”. Då tycker jag istället att du ska rösta blankt. Om du verkligen vill ha en förändring kommer det inte per automatik för att du lägger din röst på SD. Får de samma problem med att bemanna mandaten den 10 september 2018 som efter förra valet kommer det inte finnas någon på plats att fatta beslut om önskade förändringar. Därför ber jag dig att tänka ett varv till. Vad spelar det för roll om SD blir näst största – eller största parti i Sverige om någon av de andra partierna har fler politiker på plats.

Det är ok att vara missnöjd. Visa bara ditt missnöjet på rätt sätt. Rösta blankt.

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg, Ergo Sum och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s