Hur kan du tro?

I morse vaknade jag, som så många andra till den brutala nyheten om Manchester. Har varit både ledsen och förbannad större delen av dagen. Trots att jag inte kan göra det ogjort, påverka eller lindra smärtan för dem som nu står inför avgrundens faktum. Att de förlorat ett barn, ett syskon, en släkting, en förälder, en granne, en klasskamrat.

Vill inte nämna gärningsmannen vid namn – för han förtjänar inte att bli ihågkommen – men jag skulle vilja fråga honom och hans trosbröder: Hur kan du tro?

Hur kan du tro att du medverkar till något större, något bättre genom att ge dig på okända, oskyldiga människor? Varför spränger du inte likväl hemma hos din granne eller dina släktingar? En brutal fegis är vad du är. Hur kan du tro att du vinner respekt när du själv är respektlös? Hur kan du tro?

Hur kan du tro att du hamnar i paradiset med 70 mörkögda oskulder? Hur kan du tro att det finns en magisk livmoder i paradiset som pumpar ut flickebarn. Eller att gamla kvinnor återföds vackrare och som oskuld igen. Ärligt? Inser du inte att de oskulder du numera får umgås med på andra sidan, är de som lämnade jordelivet samtidigt med dig. Rödgråtna och lemlästade. Hur kan du tro att du har åstadkommit något?

Jag kan inte avsluta som jag brukar idag. /Susanne

 

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg, Ergo Sum, Vansinne och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s