Clowner

Idag varnar kvällspressens förstasidor för clowner. Men varför? Egentligen. Kan svaret ligga hos tidningsredaktionerna själva? De började skriva om några spektakulära incidenter i USA. Kanske för att de få journalisterna som är kvar, inte har något ögonbrynshöjande att rapportera om? Kan det vara så att de inne på den egna kammaren hoppades att någon knäppgök i Sverige skulle få inspiration av clownnyheterna. I fall har de lyckats och har ytterligare spaltmeter säkrade en tid framöver.

Det kommer bli samma resultat som med bilbränderna och attackerna på blåljuspersonal. Uppmärksamhetstörstande knäppgökar får inspiration av bilder och text i media.

Det är ingen hemlighet att den svenska psykvården på flera håll inte fungerar som önskvärt. Många människor som akut behöver hjälp blir utan och ”knäppgökar” släpps ut i förtid. Nyheterna inspirerar precis som ”tillfället gör tjuven” i omklädningsrummet på gymmet.

En del journalister säger att de skriver för att de har ett ansvar att informera allmänheten. Det är skillnad på att sätta nyheten inne i tidningen och på förstasidan. Så jag hoppas att de gör som de säger. Tar ansvar. Och har inte den enskilde journalisten den moraliska kompassen på plats, vore det önskvärt att ansvarig utgivare har det.

Crea Diem / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg, Ergo Sum, Uppsnappat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s