Kvinnliga rättigheter.

Efter rapporteringen från Köln på nyårsnatten blev jag helt mållös. Hur unga män likt vilddjur i flock antastar kvinnor på öppen gata. Eftersom jag inte var på plats, utan bara följt rapporteringen i media vet jag inte exakt vad som hänt. Det kan mycket väl vara organiserade rånförsök med skenmanöver för att distrahera rånoffren.

Därför är det skönt att Angela Merkel gör ett uttalande om ”i de fall det finns kvinnofientliga grupper i Tyskland så måste dessa bekämpas”. I mina ögon är Angela Merkel den enda politikern i hela Europa som kallar en ”spade för en spade”.

De flata svenska politikerna hanterar sexuella trakasserier tvärsom. Göran Edberg i Hylte kommun kan tänka sig olika öppettider beroende på kön i badhuset för att kvinnor ska få vara i fred. Eller som att ha olika pooler för män respektive kvinnor som Eriksdalsbadet i Stockholm har infört. För att kvinnor ska få bada i fred. Ja, du läste rätt.

Indirekt säger faktiskt svenska politiker att det är ok att trakassera kvinnor sexuellt. Det är bara att ändra lite öppettider och upprätta zoner så är problemet borta.

I Kalmar under nyårsaftonen utsattes ett tiotal tjejer på liknande sätt som i Köln. Angreppen räknas som sexuellt ofredande, och eftersom det bara ger böter i straffskalan gör polisen ingenting.

I förhören med tjejerna i Kalmar framgår det att de flesta förövarna inte pratade svenska. Beklagligt att SD får vatten på sin kvarn. Beklagligt att unga män, med en kvinnosyn som inte hör hemma någonstans, får bete sig kriminellt utan påföljd för att polisen inte har tid/ork/resurser för att utreda vidare.

Jag reagerar starkt på detta. Dels som kvinna och dels för att jag har en närstående kvinna som i mina ögon är psykiskt misshandlad, underminerad och manipulerad av en man. Behöver inte gå in närmare på det eftersom bevisbördan i det fallet är en helt annan jämfört med Köln till exempel.

Mänskliga rättigheter heter det. Med ordet män som grund. Det finns i och för sig inga vetenskapliga bevis för att något matriarkat någonsin har funnits…. Kanske därför som kvinnor emellanåt (fortfarande) räknas som människor med begränsade rättigheter?  I dagens samhälle lär vi våra döttrar att vara rädda om sig och försiktiga med var de är någonstans, och att de måste hålla ihop i grupp. Bara för att en del män har svårt att förstå vad som är rätt och fel.

Det går att avvisa en berusad person från en krog. Det går att avvisa en huligan från en idrottsarena. Jag förstår inte. Ärligt.

Hanna Bocander efterlyser i ett debattinlägg  en nationell strategi om att utbilda i kvinnors rätt för nyanlända. Det är ett steg i rätt riktning med tanke på vad som hänt i Köln och Kalmar. Jag kan tycka att den strategin inte bara gäller nyanlända. Det kan,  med tanke på vissa mäns förhållningssätt gentemot kvinnor även implementeras under ämnet ”samhällskunskap” i grundskolan.

Crea Diem!/Susanne

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s