Äkta känslor för en fiktiv person

Melodifestivalen är i gång. Få saker skapar så mycket debatt i Sverige som just Melodifestivalen. Christer Björkman lyfter mikrofonstativet och klyver Sveriges befolkning i två läger såsom Mose lyfte staven och delade Röda Havet under återtåget från Egypten.

Jag förundras och förfasas över reaktionerna på den fiktiva karaktären Filippa Bark, som spelas av Sissela Benn. Kan man annat än förundras över att så många människor tar sig tid för att spy ut sin galla och gå till personangrepp? På en fiktiv karaktär!!! Under sändningen i helgen rasade kommentarerna in. Jag förfasas över tanken att det uppenbarligen är ok att göra det.

magnus_brasse_varning_for_barn_video_on_demandJämför med Magnus och Brasse. De uppskattades inte heller av alla, men inte sjutton blev några offentliga personangrepp för det. Möjligtvis ett telefonsamtal till klagomuren på Sveriges Television.

Visserligen underlättar tangentbordet idag jämfört med att ringa en telefonväxel, men ändå.

Duon var då i samma ålder som Sissela är nu. Fast män.

Den enda synpunkten jag har om Filippa Bark som karaktär är glasögonen. Varför måste alla töntiga karaktärer ha glasögon? Det känns förlegat. Hur vore det med en rullstolsburen karaktär? Personligen ser jag nämligen ingen skillnad på glasögon och rullstol som hjälpmedel.

Jag minns att jag som sjuåring älskade att spela teater för mina föräldrar, helst när vi hade ”främmande”. Mina systrar och jag framförde sketcher – mer eller mindre med tvång – och vid ett tillfälle gjorde jag en töntig karaktär, vattenkammad och i för stora glasögon… Enkom för att dölja det undermåliga materialet, få några lättköpta skratt och kamma hem billiga poäng. Antingen var jag före min tid på humorskalan, eller så är SVT väldigt långt efter.

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum, Uppsnappat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s