Dag 26 & 27

Vädret gjorde sitt till. Igår var det strålande sol som inbjöd till en power walk mitt på dagen. Sagt och gjort. Jag stuvade om i programmet och gick ut och tankade mina solcellsbatterier och fyllde på D-vitamin. När jag ser hur gråmulet och kallt det är idag är jag tacksam för det. Alltså blir det gårdagens träning idag istället.

Igår var det handbollsmatch i Tyresö och jag körde. Kom inte hem förrän 22.30 och gick raka vägen i säng. Det var svettigt att köra dit. Med mitt dåliga lokalsinne. Jag kan ha hjärnkoll på hur det ser ut på plats, men har inte en aning om hur jag tar mig dit. Förberedde mig. Kollade kartor på nätet. Jämförde sträckor. Läste om pågående vägarbeten. La in adressen på telefonen. Väl inne i Stockholm säger min GPS att jag ska svänga höger. Nu. Då hade jag kört rakt in i en betongmur. Hamnade i en tunnel istället. GPS signalen försvann givetvis. Det känns inte rätt. Svänger av och hamnar i ett bostadsområde med enkelriktade gator. Har bilen full med ungdomar och vi måste komma i tid till matchstart. Får puls. Efter några minuter som känns som halvtimmar ser jag motorvägsbron. Åker under den och hittar till slut en påfart. E20S står det på skylten och hela bilen jublar. Amen. Det slutar med att alla mobiler i bilen har navigationen igång, och som tur är, är de hyggligt synkade med ”ta andra avfarten i rondellen”. Väl framme fick jag spontana applåder. Som värsta charterpiloten. Log tacksamt åt passagerarna med vetskapen om att jag ska hitta hem också.

Jag hade förberett med kaffetermos och Markattas rågbröd som mellanmål. Däremot hade jag ingenting att säga till om när fyra ungdomar ville ha hamburgare efter matchen på vägen hem. Äsch. Jag rockade loss ordentligt med både läsk och pommes. Blev äckligt mätt men det var det värt. Ungdomarna tystnade i paltkoman efteråt. Endast deras spöklika ansikten i skärmarnas sken avslöjade att de inte hade somnat.

Nu är det näst sista dagen och jag kan konstatera att jag har fått nya smaksensationer. Dels känns det som om smaklökarna har vaknat. Kanske har de varit bedövade av socker tidigare eftersom det smakar annorlunda nu. Intensivare. Dels har jag provat nya ingredienser som är helt nya för mig. Sådana som jag inte ens visste om att det fanns. 20141129_155740 Dessutom har jag laborerat lite själv. Jag åt inte mycket godis tidigare men jag är och kommer alltid vara svag för saltlakrits. Hallonlakritsskallar is to die 4. Alltså testade jag med vanliga hallon, en klick keso och Markattas lakritspulver. Inte exakt, men väldigt, väldigt nära. Det var så gott att jag inte ens hann ta kort på min kreation. Sorry.

Träningsformen har passat utmärkt då det av någon anledning är sååå besvärligt att komma iväg och träna. Vid avsaknad av bil och motivation är det löjligt lätt att låta bli. Nu kan jag träna på mina villkor och då finns det inga ursäkter. Om du är ny i webkursen och läser detta kan jag ge dig ett tips. Gör träningsprogrammen direkt på morgonen utan att tänka. För då blir det av. I alla fall om du är som mig och har en osynlig Alfons Åberg hängandes i hasorna. ”Jag ska bara”….

Peppdelen i kursen är, för min del, inget nytt under solen. Men det tål att upprepas. Igen och igen. Kroppen är färskvara. Både mentalt och fysiskt. Jag behöver påminnelse och repetition. Hur man ska göra saker och ting går att lära sig. Det som är intressant är varför. Hitta tillbaka till den egna drivkraften. Varför. Då är det bra med inspiration från andra. För att utveckla motivationen, som bara kan komma inifrån. Det är bara jag som kan motivera mig själv.

Jag är stolt över att jag vågat skriva offentligt om mitt deltagande. Det har inte varit bekvämt alla gånger. Men det blev naturligt i och med att jag beslutade mig för att gå all-in. Då går det inte att gömma sig. Inte ens för sig själv. Jag är också stolt över att jag har fullföljt. Utan att tappa sugen. För resultaten har kommit. Bästa betyget kom från min far i helgen som inte sett mig sedan jag började som deltagare. Han frågade vad jag gjort, och med en blinkning undrade om jag inte kunde berätta för mamma. Det ni!

Sist men inte minst har jag haft kul. Allt blir så mycket lättare när det är roligt. 

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Recept, Träningspass och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s