Dag 18

Det är klart att man blir påverkad. Har sett fler polisbilar i vårt bostadsområde de senaste två veckorna än sammantaget under de 18 år vi bott här. Polisens patrullerande är ju betryggande men det känns ändå otryggt i spåret när man är ensam. Att ge sig ut i spåret efter att mörkret lagt sig är otänkbart. Att ha musik i öronen är också otänkbart. Jag måste höra om någon kommer. Vara beredd.

Idag var jag taggad för att spränga 20-minuters vallen. Övertaggad. Jag gick ut alldeles för hårt. Så där att det bränner i benhinnorna. Jag lyckades kapa 3,5 minut jämfört med att gå och babbla med bekanta. Ger mig inte. Jag ska under 20 minuter på sträckan. Utan att springa. Jag har sprungit Lidingöloppet för sådär en 25-30 år sedan och det gör jag inte om. Herregud! Vilket slöseri med tid. Jag började träna runt midsommar och sprang varannan dag fram till sista veckan. Smög igång med 2,5 km och ökade på upp till milen. Därefter sprang jag bara mot klockan. Sprang i 2 timmar, 3 timmar – skit samma hur långt det blev. Jag var vältränad inför loppet. När starten gick rusar 3000 personer i min startgrupp ut i ett vanligt motionsspår så de flesta hamnar i blåbärsriset vid sidan av. Efter 300 meter hade jag mjölksyra eftersom jag inte kunde springa i min takt utan bara följa med strömmen. För att undvika att springa ner någon eller bli påsprungen själv. Då lovade jag mig själv. Aldrig mer. Det löftet har jag hållt – bortsett från den påsken då vi skulle till Eurodisney utanför Paris. Då blev det bråttom till perrongen för att vi skulle hinna med. Barnen vrålade: Titta pappa! Mamma springer!

Kostuppgiften idag är hittills den lättaste. Att sitta medan man äter. Det gör jag alltid. Mest för att jag är lat. Vem orkar stå och äta liksom? Peppuppgiften är på sätt och vis löst via inläggen här. Dag för dag. Att hålla koll på vad jag gör och vad som händer. Både mentalt och i kroppen. Att se mina och de andras framsteg inspirerar till att göra mer.

Frågan är om vi som går kursen nu ska ha en egen grupp på Facebook framöver?  För att tipsa och peppa utan att det ska ses som avrapportering och utvärdering. Göra det enklare för oss alla i fortsättningen…. En vild tanke som ploppade upp. Bara så där.

Vill berätta att jag har hittat en väldans god müsli eftersom jag inte gör den själv.20141122_133426 Har försökt tidigare och det var inte värt besväret. Tidigare har vi provat Axa func supermüsli eftersom den har väldigt hög proteinhalt. Familjen gillar den men jag tycker det smakar frigolit = ingenting. Vi har också provat Paulúns olika varianter och de är väl ok. Varken bu eller bä. Igår när vi var och handlade såg jag Risentas kokossmarta müsli. Utan tillsatt socker. Utan flingor och gryn. På förpackningen ser det ut som det är rätt mycket torkade jordgubbar i. Det är ljug kan jag säga. Frågetecknet är väl dinkelpuffarna fast de var rätt få de också. Den innehåller övervägande solroskärnor och pumpakärnor, kokosflingor och rostade hasselnötter. DEN VAR GOD.

Nu ska jag fortsätta med lördagsmys. Idag innebär det att städa ur skåpet under diskbänken. Vi har alla olika preferenser. Ikväll ska vi laga lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad. Till efterrätt – blunda nu – chokladfondant med hallonspegel. Because I’m worth it!

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsosamt, Målsättning, Träningspass och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 18

  1. sagasmatte skriver:

    Reblogga detta på Saga & Hennes matte och kommenterade:
    Åh..chokladfondant..gott! absolut tycker ja vi ska ha en egen lite grupp sen..roligt att fortsätta följa alla(som vill) resor 🙂 måste erkänna att ja fnissa lite vid: ”Pappa!!titta mamma springer!” hihi 🙂

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s