Dag 12

Goda vänner kom över i lördags kväll och givetvis hamnade vi i spa-badet. Det är nu säsongen börjar för att bada utomhus. Skrynkelfaktorn är hög hemma hos oss på helgerna. Sent blev det också. Det blir så när ingen vill gå ur.

Därför kom vi upp först på förmiddagen som tonåringar. Man pallar inte en frostnatt längre. Sen sover man extra gott efter badet också. Det är avslappnande med 38-39 graders värme.

Vi åkte till andra sidan stan för att kolla möbelbutiker och vitvaror inför nästa sittning med byggherren. Jag har således gått i fem timmar under eftermiddagen. Att provsitta flertalet soffgrupper är så nära squats man kan komma. Så länge man tänker på hållningen. Djupa knäböj.

Väl inne på IKEA vid fika time avstod jag från den obligatoriska kanelbullen. Det kanske inte låter som något att skryta om. Men för mig är det det. Tänker på mina skåpräder var 28:e dag och de gånger vi har haft bullar i frysen… Jag kan lätt få i mig tre fyra stycken innan de ens har tinat. Fjärde oktober borde utses till Sveriges nationaldag! Att jag avstår en bulle till fika är lika vanligt som 4,5 på richterskalan i Mälardalen.

Vi hade bitar kvar från oxfilén igår som fick bli Stroganoff till kvällsmat.Till efterrätt gjorde jag en smulpaj på äpplen.20141116_185411 Meckade ihop smör med riven kokos, kokosmjöl, bovetemjöl och en gnutta vaniljsocker. Jag har svårt för sötningsmedel så det fick bli vanligt socker. Men obetydligt. Det känns bättre att det är äkta och minska på mängden än att använda något artificiellt som indirekt sänker blodsockret. Tror kroppen att den får sött blir det insulinpåslag och när det inte finns något att ta hand om sjunker blodsockret.

Precis som att vi använder äkta grädde och smör. Becel är något jag aldrig kommer att äta. Vi behöver Omega 3 men det är 5 gånger så mycket Omega 6 i Becel när det egentligen behöver vara omvända förhållandet? Tillverkaren värnar väl inte om människors hjärtan utan om aktieägarnas utdelningar. Krasst sett.

Att vi använder produkter med full fetthalt beror på att lightprodukter är överkompenserade med socker. Fett är en smakförhöjare och är det borta smakar det således apa. Alltså behövs socker som kompensation. Då föredrar jag naturligt fett.

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Målsättning, Recept, Träningspass och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 12

  1. Ping: Dag 13 « Susanne Johansson

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s