Dag 11

För många år sedan köpte jag ett anteckningsblock för mina to-do-listor. Jag gillar struktur och kunna bocka av. Den färdigtryckta rubriken, högst upp på varje blad med fetstil har följt mig genom åren. ”Nyckeln till framgång är att göra klart”.

Sista bladet i blocket kopierade jag upp i skrivaren. För jag hade glömt vart jag köpt det. Många kopior blev det, och jag kunde fortsätta med mina listor. Sedan tog färgen i skrivaren slut. Sedan tog återförsäljarna av skrivarfärg slut. Utgående modell så det går inte ens att få tag i piratkopior. Så jag har ingen lista kvar.

Därför har det blivit lätt att glömma. Att göra klart. Även åt sig själv. Då ligger det istället och skaver omedvetet i bakhuvudet och suger energi. Jag måste. Jag borde. Det blir bättre sen och då ska jag…. Jag börjar på måndag. Måndagen kommer och livet ramlar över en och då passar det bättre att göra det nästa måndag, nästa vecka eller varför inte efter årsskiftet?

Har jag lovat någon annan, att göra något, är det aldrig ett problem. Det blir gjort. På utlovad tid. Oftast överarbetat och dubbelkollat innan jag lämnar det vidare. Det händer sällan om jag gör något för mig själv. Då duger det mesta – i flesta fall.

Av någon anledning är det lättare att hålla löften till andra än till sig själv.

Jag vet att det är ett beslut som måste fattas varje dag. Ibland flera gånger om dagen. Att sätta sig själv högst, eller åtminstone högre upp, på to-do-listan. Vissa tillfällen måste man sätta sig själv sist. När det händer något. Trubbel som måste lösas. Fast oftast, när någon pockar på ens uppmärksamhet, är det inte ens akut. Tror helt enkelt att det är mer bekvämt att prioritera andra framför sig själv. Inte för att dra på sig en offerkofta utan det är totalt konfliktfritt. Att uppfattas som generös, snäll och hjälpsam istället för egoistisk. Det är också tufft att göra sig själv besviken. När det inte blir som man tänkt. Det får duga som det är. Mer än en gång har jag lekt med tanken att låtsas få uppdrag av någon annan. För att testa om det blir ett annat tempo.

Det är helt klart en vana jag behöver återuppta. Göra klart. Automatiskt kommer så mycket annat på köpet. För hur skönt är det inte att känna sig nöjd och tacksam när man lägger huvudet på kudden för natten?

Så idag ska jag sortera klart alla papper som jag började med igår. Kastade gammalt i pärmar för att få plats med det som är aktuellt. Det blir så mycket lättare att hitta då. Tvättmaskinen ska få gå på högvarv så jag kommer ifatt. Jag ska också gå igenom några kartonger med gardiner för att se vilka som passar i storlek till nya lägenheten. Resten får Stadsmissionen eller Myrorna ta. När mannen åker till innebandyn kör jag mitt träningspass så kan vi laga mat tillsammans i kväll som vi brukar.

Nyckeln till framgång är att göra klart. Med ett eget tillägg: Ha kul under tiden. YES! Så får det bli.

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Målsättning, Motivation, Träningspass och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s