Dag 8

Hur ska jag bäst beskriva mitt deltagande i testgruppen för Energikicken? Det är som en adventskalender. Fast med 28 luckor istället för 24. Varje dag kommer det ett mail med tre uppgifter. Två för kroppen, om kroppsvänligare mat och träning samt ett för huvudet med mental stretch. Och redan nu är jag nyfiken, som ett litet barn i advent, på vad som kommer i morgondagens lucka. Under tiden följer jag de andra deltagarnas dagliga rapporter. En äkta boost.

Imorse kände jag mig hyggligt frisk från förkylningen och lederna är bättre än…. på länge. Genomförde ett träningspass innan frukost! Läckert. Valde att göra gårdagens, där alla övningarna var med. Ett varv tog drygt 20 minuter och efter två varv började jag få känning i höften, trots att jag skippade utfallen. Hoppade därför över sista varvet och njöt av kokosgröten istället. Jag skippade honungen för att inte trigga smaklökarna.

Uppgifterna är pedagogiskt upplagda och jag kommer åt dem med ett enkelt klick. Det strulade en gång men det var nog för att jag ändrade mitt lösenord. ”Kroppsuppgifterna” är de enklaste. Det är ”bara” att göra övningarna enligt det visuella träningsprogrammet och att sluta med onyttigheter. Därmed inte sagt att det är lätt. Bara enklare. Om jag jämför med den mentala biten. Visserligen handlar det också om att ”bara” göra. Att bryta invanda mönster och skapa nya processer. Men det tar tid. Inget man blir klar med till nästa dags uppgift. Till skillnad från armhävningar som är klara när de är gjorda, och kokosgröten är kokad och uppäten. Även om det också handlar om ett nytt förhållningssätt som ska läras in. Därför har jag en liten anteckningsbok som får plats i handväskan. Nära till hands. För att skriva upp vad jag gör. Hur jag tänker om det jag gör och varför. För att bryta ny mark.

Jag har funderat. Om det skulle underlätta att lägga upp materialet för det mentala som en nyhetssändning på tv. Först talar man om vad man ska berätta om. Sedan säger man det man har sagt att man ska säga, och avslutar med att berätta vad man har sagt. Att första dagen varje ny vecka lämna ut en ”innehållsförteckning” på kommande uppgifter. Till exempel att formulera mål, göra en handlingsplan och förbereda sig på att hantera hinder, och efter veckans utskickade utmaningar göra en sammanfattning av den gångna veckan. Nu har du verktyg till att….

Det är inte säkert att nyhetsuppläsarmodellen passar alla men jag gillar struktur och när det blir överskådligt. Får skylla på min akademiska bakgrund med uppsatser – inledning, avhandling och slutsats. Eller så är det bara jag som inte ser sammanhanget, utan bara varje uppgift isolerad var för sig i min iver att öppna nästa lucka.

När jag fick möjligheten att delta i det här programmet bestämde jag mig för att gå all-in. Det innebär bland annat att många av inläggen här blir väldigt personliga. Då kom Ågren och hälsade på. Direkt. Mestadels för att jag inte vet vem du är som läser det här. Eller hur det uppfattas. Då slog det mig. Jag går all-in. Inte för att att Ågren ska vara nöjd och glad. Inte för att någon ska tycka något om hur och/eller vad jag skriver. Jag gör det här är för min skull. Helt egologiskt, eller hur Ulrika Gabriel?

Du är varmt välkommen att följa min resa! Om du vill så klart.

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Träningspass och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 8

  1. Saida Smith skriver:

    ah ja e å som ett barn på julafton varje morron som man vet att man har mail att kolla genom!
    super bra jobbat..tänk på hur många du omedvetet kan hjälpa till å ändra sin livsstil för att du skriver i bloggen! Super! 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s