Dag 4

Idag är mina skinkor upprörda. De hämnas. Halsen också av någon anledning. Tror jag har något på gång i kroppen för jag nyser så att jag skrämmer mig själv. Och familjen. Ska göra avkok på färsk ingefära. Det brukar hjälpa.

Jag har gjort mina övningar från sjukgymnasten samt 2 och 4-5 från Smulan. Men bara en gång. Plankan gör jag knästående fortfarande. Väljer att ta det lugnt ifall jag har en infektion på gång i kroppen. Omgång två kan jag göra efter lunchen och omgång tre innan jag går och lägger mig. Resonerar att det är bättre att göra lite än att fega ur.

Idag behövde jag ange användarid och lösenord för att komma in på sidan från länken i mailet. Kanske för att jag ändrade lösenord häromdagen, till ett som är mycket lättare att komma ihåg. Hoppas det synkas automatiskt så det räcker med att klicka i mailet och komma in på sidan direkt. Jag misstänker att ”självstyrda” program, som det här, har en ganska låg tröskel. Att minsta motståndets lag gäller de dagar självdisciplinen inte är på topp.

Dagens kostuppgift. Jag är nog inte sockerberoende i ordets bemärkelse. Tror däremot att jag är mjölberoende. Inte medvetet utan bara av gammal vana. Är ju uppväxt med Socialstyrelsens 6-8 skivor om dagen…. Upptäcker på listan hur mycket det återstår att upptäcka! Vi som ofta provar på nya ingredienser och livsmedel och så har vi inte provat på andra mjölsorter? Med ett undantag. När äldsta dottern var Au Pair i USA fick jag ett recept på corn bread. Brödet som alla älskar i amerikanska filmer. Jag råkade köpa majsstärkelse. Receptet blev fel översatt. Fick slutligen tag i rätt sorts majsmjöl och gräddade brödet i stekpannan och kände mig som en riktig filmstjärna. Brödet luktade ljuvligt och såg fantastiskt ut, men det blev kompakt. Vi pratar vinkelslip och inte brödkniv. Jag får nog prova igen. Med ett annat recept eller mindre mängd mjöl.

Gårdagens pepp resulterade i en ny Dreamboard för mig. Det är liiite obehagligt att visa upp den här eftersom den är personlig. Gjord av mig. För mig.

Ok,  ”Ingen minns en fegis” så här är den:

20141107_153053Det är fritt fram att tolka in vad som avses – för det håller jag för mig själv. Denna gång valde jag en vanlig anslagstavla för min Dreamboard. Med magneter och nålar. För att enklare kunna byta ut och/eller lägga till samt komplettera med datum när jag kommit längre än 24 timmar i processen. Jag klistrade fast bilderna på min förra dreamboard. På en stor kartong. Det funkar det också. Om man har klister hemma. NU är jag på gång. Det är huvudsaken.

När de här 28 dagarna är över….

…ska jag gå på bal. Det var såååå länge sedan att det vore ju skönt om jag kom i klänningen till att börja med. Och kunna dansa och prata under kvällen. Samtidigt. Utan andnöd.

…ska projekt/avlastningsrummet ska vara färdigsorterat. Inga fler ”jag-lägger-den-här-så-länge-så-vet-jag-var-den-är”.

…ska jag ha sålt/kastat/skänkt bort minst 8 saker/möbler som vi inte ska ta med till nya lägenheten.

…ska jag obesvärat ta mig runt spåret under 20 minuter.

…är jag nikotinfri.

…har jag hittat bra, enkla, goda alternativ och komplement till vår meny.

Förhoppningsvis kommer jag också på vad jag ska bli när jag blir stor. Hade jag ett trollspö skulle jag få till både schema och ork så att alla ”måsten” avklaras utan eftertanke. Jag önskar tid för att umgås med mig själv (utan dåligt samvete) och med familj och vänner.

Eftersom vi lever efter 5:2 i hushållsarbetet har jag en del att göra idag. Det vi inte hinner med på veckans fem dagar får vi göra under helgens två. Dammsuga, skura och tvätta. Med dryga 150 kvm blir det därför en del indoor walking för min del idag.

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Träningspass och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 4

  1. Ping: Dag 9 « Susanne Johansson

  2. Ping: Dag 14 -> Halvvägs « Susanne Johansson

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s