Vända kappan efter vinden

Det skulle kunna storma kring Åsa Romson. Det gör det inte. Det blåser kuling. På sin höjd. Från ett enda håll dessutom. Varför kan man undra.

Jag gör en enkel jämförelse med tidigare ministrar som tvingats avgå. Tänker på Cecilia Stegö Chilò, som var kulturminister i tio dagar. Cecilia hade inte betalat tv-licensen och fick offentligt smaka på mediapiskan. Tänker också på Maria Borelius, som var handelsminister i hela åtta dagar och tvingades avgå efter att det visat sig att hon utnyttjat svart arbetskraft i hemmet. Då ven mediapiskan också. Men det var 2006. Det är andra tider nu.

Ett axplock av medias bevakning (läs Expressen) av Åsa Romson visar att hon som miljöpartist (!) har:

  • målat sin båt med giftig (!) förbjuden (!) färg. Åsa har tydligen blivit polisanmäld för detta men åklagaren har lagt ner ärendet.
  • uppvärmning med dieselpanna (!) på båten. Vad hände med viljan att minska koldioxidutsläppen? Fast enligt Åsas tal i Almedalen är det ju männen som står för utsläppen.
  • obetalda räkningar för dieselskatten. Det är enkelt att förespråka höjda skatter på bensin och diesel om man inte ens betalar dem från början.
  • släppt ut avloppsvatten från båten direkt i Östersjön och bidragit till övergödningen

Därutöver flyger hon i tjänsten från Bromma flygplats som hon tycker ska läggas ner.

Jag häpnar. Av flera anledningar. Att Åsa Romson är Sveriges vice statsminister och får fortsätta – utan krav på avgång. Att hon får vara kvar i miljöpartiet trots att hon gör tvärs emot partiboken. Att media inte ligger i och är mer på. I dagsläget verkar det bara vara Expressen som gräver i detta. Vad beror det på? Varför gör inte Löfvén samma sak som Reinfeldt gjorde 2006 och plockar bort Åsa som miljöminister och vice statsminister? Finns det mer hon gör som hon inte står för? Som framgår har jag inget förtroende för Åsa. Vad är det jag ser som regeringen inte ser?

Är man konspiratoriskt lagd skulle man kunna misstänka att Åsa Romson har hållhakar på både Stefan Löfvén och ett gäng chefredaktörer. Men säga vad man vill. Åsa är skicklig. För jag tror inte hon vänder kappan efter vinden. Hon byter kappa helt enkelt.

Crea Diem!

Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s