Lärarutbildning på Paradise Hotel

Det är helt sjukt. Förra veckan uppmärksammades att ansökningarna för att medverka i Paradise hotel, är fler än att gå lärarhögskolan. Spontant känns det helt galet. Ska man skratta eller gråta? Att unga människor är mer intresserade av ett kortvarigt uppmärksammande än av ett viktigt och riktigt arbete. Hur råder man bot på det? Ska man förlägga lärarutbildningen till Paradise Hotel? Nej förresten, det vore inte rättvist mot framtida elever. Att få lärare som bevisligen är världsmästare på att intrigera och bara är intresserade av att vara fotogenique. Jämfört med folk i allmänhet. Dum tanke. Jag släpper det.

Däremot kan jag inte släppa hur tvångsvården av flickor med självskadebeteende bedrivs. Unga tjejer som hamnar på Rättspsykiatriska regionskliniken i Växjö tillsammans med kriminella psykfall. Blev helt tagen av det som visades i Uppdrag granskning. Hur vården fallerat totalt och sviker. Jag tycker att det är bedrövligt sorgligt att inte in-, och tillsynen är bättre än vad den är. Idag har en hästägare i Sverige skyldighet att skaffa en sällskapshäst. Hästar får nämligen inte gå ensamma i hagen utan sällskap. Därför finns det oftast ett litet russ jämsides med hästen. Det tolkar jag som att djuren har bättre skydd i lagstiftningen än vi människor. I mina ögon är det helt sjukt.

Jag kan inte heller släppa att Sverigedemokraterna inte kan fylla stolarna som de borde efter valframgångarna. Det är en sak att stolen står tom. Bedrövligt egentligen ur ett demokratiskt perspektiv. Det är en helt annan sak då politiker, som inte sympatiserar med SD tagit sig in i våra offentliga maktkorridorer genom att skriva upp sina egna namn på en blank valsedel. Exempelvis nazisten, från Svenskarnas parti, Curt Linusson som tog över ett sverigedemokratiskt mandat i Lidköping. Eller som vänsterpartisten (!) Roger Wilhelmsson gjorde i Pajala. I förlängningen undergrävs demokratin. Jag hoppas att någon smarting kan täppa till möjligheten till nästa val. Så att inte Sverige blir en bananrepublik.

Tre exempel som påvisar hur egotrippade vi har blivit. Att synas, höras, få makt och göra vad som helst för att nå dit. Med fyllesex på bästa sändningstid, med en dåres envishet påstå att man tillhandahåller optimal vård eller att valfuska. Kan det vara engångsföreteelser?

Crea Diem!

Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum, Vansinne och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lärarutbildning på Paradise Hotel

  1. Ping: Hej Fridolin! « Susanne Johansson

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s