Nya valmöjligheter

Jag är tacksam över de tillfällen jag går vilse. Det ger mig alltid nya chanser att se mig omkring, och utvärdera om jag är på rätt plats. Vid rätt tidpunkt. Stämma av om jag är på rätt väg. Tid för reflektion. Nu för tiden känns det som om jag går vilse rätt ofta. Vilse i fokusering. Vilse i karriären. Bortkommen helt enkelt.

När jag inte känner igen mig. I omgivningen. I miljön. Eller i relationerna heller för den delen. Får en slags varseblivning. Att här har jag inte varit förut. Och inse att det inte funnits någon uttalad strategi på att det var hit jag skulle. Utan det bara blev så. Då är det dags. Att se sig om. Höja blicken. Positionsbestämma och utvärdera. Förstå hur det blev och varför. Det är inte helt lätt när det känns som om man både fått en kniv i ryggen och en spark i skrevet samtidigt. Att folk inte beter sig som förväntat är en sak, men att de far med osanning och ägnar sig åt pajkastning är något helt annat.

Jag har strukit ett antal personer på min lista. Som jag inte behöver i mitt liv. Det är tråkigt men nödvändigt. Stänger man en dörr så kan man öppna en annan. Med ny energi. Nya valmöjligheter. Nytt syre.

Det var inte planerat att jag skulle landa här. Nu blev det så av olika anledningar, ursäkter och logiska förklaringar. Mitt i smeten, och är det bara att ta ut ny riktning. Samla mod och energi. Och börja gå. Medvetet. Planerat. Och en erfarenhet rikare.

Crea Diem!

Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s