Grov misshandel och mord

Strax efter att Sverige lamslogs av nyheten att en vanlig fyrabarnspappa slagits ihjäl innan fotbollsmatchen i Helsingborg förra helgen rapporterade lokalradion om en knivmisshandel. Jag har följt rapporteringen på avstånd. I veckan hör jag också på nyheterna att riksåklagaren har utrett straffskalorna i Sverige och kommit med ett nytt förslag. Att straffen ska skärpas.

Vad spelar det för roll? Att straffen skärps. Om inte man benämner gärningen vid dess rätta namn. Jag kan inte det juridiska, men jag tycker det får vara nog med daltandet.

Varför kallas det misshandel när man med tillhygge ger sig på en annan människa? Då har man uppsåt. Offret i knivdådet överlevde enligt lokalradion och gärningsmannen ska åtalas för grov misshandel. Jag förstår ingenting.

Brinner det till i skallen så man slår en annan människa är det misshandel. Uppstår blodvite är det banne mig grov misshandel. Används tillhygge är det mordförsök och ingenting annat.

Förra året var mannen och jag och såg Bruce Springsteen i Stockholm och Robbie Williams i Göteborg. Vid båda tillfällena var det total visitering innan vi blev insläppta på arenan. I Göteborg fick jag kasta vårt mellanmål. Två clementiner. Man kan nog göra saker med två citrusfrukter som jag inte har förstått. Inget att bråka om. Regler är regler och jag kastade dem. Precis som Lokaflaskan jag råkade ha med mig på Heathrow för ett par år sedan. Om vakterna hittar två clementiner längst ner i min handväska hur kan de då missa bengaliska eldar hos supporters på andra arrangemang? Kanske Svenska fotbollsförbundet ska anlita samma vaktstyrka som EMA-Telstar? Eller utesluta all publik fram tills att deras personal har samma mod som konsertarrangörer att be om att få titta i väskan.

 

Crea Diem!

Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum, Uppsnappat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Grov misshandel och mord

  1. Ping: Winners never quit… | Nordinspire Communication AB

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s