Trött före eller efter?

Försover mig. Igen. Eller eftersover mig snarare.

Att försova borde vara analogt med att förarbeta. Eller förfesta. Försover man sig sover man väl innan man ska sova. Typ en eftermiddagsnap. En soffkrasch helt enkelt.

Jag eftersover. Sover efter att sömnen borde vara slut. Fortsätter tryna när snoozen tar slut. Vet inte varför jag är så trött. Har i och för sig alltid varit kvällsmänniska, men så här plågsamt att gå upp har det inte varit tidigare. Efter snoozen har jag en annan ringsignal. På ett nytt larm. Jag behöver byta signal. Det funkar. Eller nja. Oftast. Och lägger telefonen på olika ställen för att jag inte ska nå den från madrassen. Det hjälper också. Den första snoozen. Har vaknat med ett ryck och det har gått 30 minuter efter sista larmet. Det betyder en hel timme. Det är magiskt mycket tid på morgonen. För mig.

Vet inte vad tröttheten beror på. Det enda som är annorlunda är att jag numera måste äta medicin. Med biverkningar. På levern. Skrumplever får man i fyllan och villan. Tröttheten kanske är en medicinsk bakfylla?

Har preparerat mig för att överleva dagen. Två koppar kaffe. Har satt på mig mina shape-up’s från Skechers. Nej! Det är inte en korsett från Miss Mary. Det är skor med rund sula. Så man håller sig alert. Det vinglar på rätt bra när man bara står. Det är precis vad jag behöver idag. Koncentrera mig på att stå. Då håller man sig vaken. Onormalt vaken.

Crea Diem

Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg, Ergo Sum och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s