Favorit Skaldjurslasagne

Visste först inte vad jag skulle laga för mat. Upptäckte att den färska laxen måste tillagas. Hittar frysta räkor och en fryst hummer. Alltså blir det skaldjurslasagne ikväll. Brukar inte ha hummer hemma. Men eftersom jag inte hade torsk, som alltid brukar finnas så fick hummern duga. Lite Kajsa Warg. Man tager vad man haver. Bild

Jag gör så här: 

Börja med att smöra en form. Sätt på ugnen på 250 grader – eller 225 om det är varmluftsugn.

Gör bechamelsås, 1,5-2 liter beroende på hur många som ska äta. Eller hur många lyxiga matlådor det ska bli. Smält en fet matsked (ta en ur besticklådan) smör och skruva ner värmen. Rör ned nästan lika mycket vetemjöl tills det blir en sörja i botten av kastrullen. Tillsätt mjölk och vispa tills det är klumpfritt. Tillsätt en tetra matlagningsgrädde, vitpeppar, salt och 2 fiskbuljongtärningar. Rör om med jämna mellanrum så det inte blir klumpar. 

Skiva lax, torsk eller vad du har hemma. Nu hade jag 400 gram färsk lax hemma. Lägg ner i bechamelsåsen på svag värme så det inte bränner fast i botten. Sedan knäckte jag hummern. Törs bara använda stjärt och klor för det andra ser så geggigt ut. Jag brukar annars använda en vit fisk. Torsk. Det har jag visst redan sagt. Sorry. Vräk ner fisken i bechamelsåsen. Tillsammans med ett gäng räkor. Så där en 500 gram skalade i alla fall. Låt småputtra på svag värme tills fisken är färdig. Lax är tacksam att använda eftersom den ändrar färg när den är färdig. 

Bild 

Som synes. Det är nästan lika mycket protein i som sås. Det mesta har ändå sjunkit till botten. Ha låg värme så det inte bränner fast. För sjutton gubbar!

Täck botten av formen med lasagneplattor. Min form idag är fyrkantig. Ca 30 * 30 cm. Varva såsen och plattorna och avsluta med såsen.

 Bild

Sedan vräker jag på riven ost. Kortet är taget precis innan för annars syns det inte lika bra. Sedan svisch in i ugnen i 15-20 minuter så att osten får fin färg.

Jag garanterar. MYCKET godare än vanlig lasagne. Smaklig spis.

Crea Diem

Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Blogg, Familjeliv, Recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s