Telefonförsäljare

Jag har nixregistrerat min privata mobiltelefon av flera anledningar. Det verkar inte vara alla telefonförsäljare som fattat det och/eller bryr sig om det. Samtalen kommer och går i perioder och nu är det tydligen högsäsong. Tröttsam högsäsong.

Alla samtal från fasta nummer som inte finns i telefonboken avvisar jag direkt. Sjukvården är väl de enda som fortfarande ringer från ”dolt nummer” och då måste man ju svara. Nu ringer allt fler telefonförsäljare från ett mobilabonnemang. Så jag ser ju att det inkommande samtalet är från ett mobilnummer. Jag är väl knappast ensam om att ha barn som ibland lånar kompisens mobil, då det inte funkar att ringa med den egna, för att få tag i mamma. Det händer inte ofta. Men det förekommer. Alltså behöver jag svara. På okända mobilnummer. Ifall det är mitt barn. Ifall det har hänt något. Då har jag puls när jag svarar och vill definitivt inte veta vad som kan skickas hem till mig. Även om det är kostnadsfritt.

Därför har jag tänkt ut en strategi. Nästa telefonförsäljare som ringer kommer få tre alternativ:

1) Ge mig namnet på din chef. Den här telefonen är nixregistrerat – uppenbart behöver du en genomgång av vad det innebär på nästa medarbetarsamtal.

2) Stryk mitt namn på listan och ring nästa. Jag kan lyssna på vad du säger – jag kommer inte tacka ja till något – men om du vill slösa bort din tid på mig istället för att öka din försäljning så är det helt ok, Hur är vädret hos dig idag då?

3) Du får löneavdrag nästa månad. Skickar du något som jag inte beställt bara för att du vill få en order idag tänker jag varken hämta ut dem eller betala för dem. Det enda som händer är att du får retur på din försäljning.

Så, vilket alternativ passar bäst?

De har ju manus för samtalet när de ringer – alltså har jag ett manus när jag svarar. Helt enkelt.

Crea Diem/ Susanne

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s