Sjukt slöseri

Soptippen i Huddinge tar emot 254 TON matrester varje år från mätta stockholmare. Vilket slöseri. 254 TON – i bara Stockholm. Hur mycket är det inte då i hela Sverige?

En butikschef på ICA (jo jo) säger att ”bäst-före-datum” är för snäva. Å det vet vi alla hur ICA hanterar. Vem tjänar på att datummärkningen är felaktig (bortsett från ICA dårå)?

Är det inte bättre att var och en tar lite större ansvar? Strunta i att ta tre falukorvar till priset av två? Skippa att lösa in kupongerna på matvarorna som ändå inte används? Storköp med hyllvärmare är inget annat än ett räntefritt lån till butiken från din sida med risk att du måste kassera det du inte hinner äta upp. Butiken tackar och bugar.

Matslöseriet är lika sjukt som när en kommun bygger ett sprillans nytt bibliotek för skattepengarna och inte har pengar i  driftbudgeten för inköp av böcker eller löner för att hålla öppet. Antalet besökare sjunker när de inte köper in nya böcker och har för snäva öppettider. Det tolkas ofta som att det inte finns något intresse – så då kan man lägga ner biblioteket utan större protester.

Har också hört talas om att landstinget köper in dyr medicinskteknisk utrustning som är så dyr i drift att den inte används….

Ibland är världen bra konstig.

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum, Uppsnappat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sjukt slöseri

  1. Prinsessan skriver:

    Det är så rätt, det minsta vi kan göra är att åtminstone börja konsumera rätt.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s