Antiaktivitet

Som synes har jag haft en period av antiaktivitet, för konstigt nog när hjulen börjar snurra lite för fort så drabbas jag allt oftare av handlingsförlamning, glömska och startar irrationella projekt istället för att hålla fokus. Jag misstänker att det är sviter efter en studs in i väggen för några år sedan. När hårddisken är full verkar den defragmentera sig själv och på eget bevåg starta en diskrensning i ren självbevarelsedrift. Eller också har jag bara svårt att acceptera min ålder med en eventuell begynnande alzheimer.

Nu är jag tillbaka på banan igen efter att ha vårputsat fönstren lagom till att vintern kom tillbaka. Är det ett omen? Nu har vi så in i bängen med fönster så jag fixade bara vardagsrummet, med sina 10 fönster och köket med sina 3. Å andra sidan har jag fått stryka lika många gardiner och har mer än en gång i strykjärnsångans dimma sänt en tacksam tanke till den designer som uppfann panelupphängningsmojängen. Mitt liv som inredare har definitivt blivit mycket enklare.

Har också börjat riva i förrådet – rensa i röran som det så trendigt heter. Varför har jag kvar glosböcker, studentlitteratur i företagsekonomi från högskolan, en egenhändigt sydd gympapåse med mina initialer broderade på? Vilken ekorre!? Nu har jag tagit fram likpåsarna som jag kallar dem. De där svarta plastsäckarna som Martin Beck och Gunvald Larsson alltid hittar sina arbetsuppgifter i. Det går 125 liter i dem och jag sorterar så miljövänligt jag kan. Skänkte bort en likpåse med barnkläder som bara råkat bli urväxta till en bekant med 4 barn. Det är dresscrossing på eget initiativ. På tal om crossing…

Boken som jag crossade har mig veterligen inte upphittats, alternativt har upphittaren inte följt uppmaningen att registrera den som upphittad. Det mest sannolika är nog att tålamodet saknas. Mitt alltså. Ska crossa mer böcker. Gör det du också, så blir det mindre att damma! Någon som inte har råd att köpa böcker eller inte brukar kanske helt plötsligt får möjlighet att göra det. Gå in på www.bookcrossing.se och börja du med!

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Antiaktivitet

 1. anki/barbakvinna skriver:

  det är skönt att få rensa ur. Vissa saker sätter jag ut på tradera stötvis beroende på säsong…

  Gilla

 2. susannejohansson skriver:

  Det folk är intresserade av får de ta och resten går i containern. Hm, en loppis på bloggen kanske? Någon som provat?

  Gilla

 3. Jonas skriver:

  Jag saknar huset, men inte fönsterputsningen och allt underhåll. Vi hade en hästgård med allt vad det innebar… Men skönt att du fått gjort lite nytta även om du saknats här.

  Gilla

 4. susannejohansson skriver:

  Visst underhåll väljer man att göra själv och vissa saker ramlar över en – utan hänsyn till om man har tid eller råd att åtgärda. Hästgård – låter som MYCKET mer jobb än 1400 kvm tomt med villa.

  Vad rar du är! Stor kram till dig – jag har saknat er bloggers också.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s