Internationella kvinnodagen 8 mars

Att det är presidentval i USA i höst har väl knappast undgått någon. Mediabevakningen är extrem, och man kan i princip följa primärvalen ”minut för minut”.

Idag är det internationella kvinnodagen och jag trodde i min enfald att det skulle ”highlightas” i någon av nättidningarna som jag brukar ”bläddra i”.  Ack nej. Man får scrolla rätt bra för att hitta blänkarna.

Jag hittar ett bildspel på Svenska Dagbladet, ett reportage om en 17-åring i Uganda i Aftonbladet, en artikel om en kvinnlig advokat i Expressen,  en elitidrottare som vill bli brandman i Göteborgsposten, och en intervju med en kvinnlig rappare i Sydsvenska Dagbladet.

Som synes en mycket blandad kompott. Då undrar jag – har internationella kvinnodagen spelat ut sin roll – eftersom det inte verkar hända så där extremt mycket (enligt tidningarna iaf), eller är det så att media inte är intresserade? Journalister kanske tycker att det är viktigare att bevaka ett val som görs om ett halvår än vad som händer med förutsättningarna för 50 % av jordens befolkning….

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Uppsnappat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s