Idrottare vs Artister

Det har diskuterats om vi ska bojkotta OS i Kina, för att Kina är ett inhumant ställe att bo på. Flera svenskar vill inte att kungen ska åka dit heller. För att liksom markera med kraft…. Ärligt talat kungen gör väl varken till eller från. Kina bryr sig föga om mänskliga rättigheter så varför skulle de bry sig om en diplomatisk markering från lilleputtlandet Sverige?

Det händer att man ser solklara bevis på att den ekonomiska marknaden är viktigare än mänskliga rättigheterna – så varför inte ställa in hela sommar OS, alternativt skjuta upp det till nästa år. Jag inser att så här nära inpå kommer fler få hjärtinfarkt ifall OS uteblir. Många har satsat mycket resurser på att ta en medalj i sommar. Men med handen på hjärtat. Vad får en medalj vara värd? Till vilket pris, och vem är det som egentligen betalar i det långa loppet?

Kan då inte låta bli att jämföra idrottarnas kommande OS med musikartisternas kommande ESC i Belgrad. UD avråder folk från att åka till Kosovo nu. Jorå, jag vet att Belgrad ligger i Serbien – kruxet är ju huruvida Kosovo ligger i Serbien eller inte. På vilket sätt värnar man om de mänskliga rättigheterna i det forna Jugoslavien? Som är ”bättre” än Kina? Vore det inte på plats att ställa in Eurovision Song Contest i år – alternativt flytta arrangemanget till ett annat land?

Crea Diem! / Susanne

Annonser
Det här inlägget postades i Ergo Sum och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s